We were referred by our client's interior designer to design a space that maximized our client's storage and matched the beautiful aesthetics of their home.

Situation: Like closets in many older homes, space in this primary closet was a bit tight. We knew, with changes to the layout, storage features, and the right aftermarket products it could be a comfortable space for both husband and wife to share.

Solution: We started by rethinking the layout of the space, closing off one of the two entrances to add an additional wall of cabinetry and hanging storage. We also clearly divided the closet into “his” side and “her” side. To ensure continuity of the design aesthetic of the home, we worked with the home’s interior designer to confirm hardware selection,  counter color and materials.

Design details: above counter lighting for added functionality, custom jewelry trays inside drawers, hidden electrical outlet for charging devices, hanging rods for boots, glass cabinet doors for easy viewing of items, additional ceiling lighting.

This project was photographed by Gino Luigi.

Project scope: Designed and organized the primary closet. Managed the remodel.

PROJECT VIDEO

Camino ENCANTO